Ny og sportsligere versjon av ŠKODA KODIAQ

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE
ŠKODA KODIAQ SPORTLINE

Med KODIAQ SPORTLINE gir den tsjekkiske bilprodusenten kundene muligheten til å velge en sportsligere og mer dynamisk utgave av sin nye SUV.

Ved hjelp av spesielle detaljer på både utsiden og innsiden, vil ŠKODA KODIAQ SPORTLINE være et alternativ for de kundene som ønsker seg en sportsligere utgave. Det dynamiske utseendet er kombinert med egenskapene som allerede har gjort ŠKODA KODIAQ populær blant kundene i Norge – en lengde på 4,7 meter, inntil syv seter og en lastekapasitet som er klassens beste.

- KODIAQ har allerede vist seg å være veldig populær blant kundene, og det er gledelig at vi nå også kan tilby en utgave for de kundene som vil ha litt mer sportslighet, sier kommunikasjonssjef for ŠKODA i Norge, Jan Erik Haugen.

Utvendig kjennetegnes ŠKODA KODIAQ SPORTLINE av svarte detaljer. Både grillen, takrelingen, speilhusene og vinduslistene kommer i sort utførelse. Mørke sideruter bak og sølvdekor under støtfangeren bak setter punktum for det dynamiske designet.

Alle KODIAQ-modellene er karakterisert av korte overheng både foran og bak samt en skrånende taklinje som videreføres i D-stolpen. SPORTLINE-modellen vil i tillegg få lakkerte beskyttelsespaneler og spesialdesignede felger hvor 19 tommer er standard størrelse, men 20-tommers felger vil også være tilgjengelig som ekstrautstyr.

SPORTLINE-modellen leveres med sportsseter i alcantara og sølvfargede sømmer, som sørger for god sidestøtte ved dynamisk kjøring. Den sportslige karakteren understrekes av multifunksjonsrattet i skinn og pedalene i aluminiumsutførelse.

Det omfattende standardutstyret inkluderer blant annet Driving Mode Select – hvor sjåføren kan velge mellom seks forskjellige modi (Normal, Sport, Eco, Individual, Comfort og Snow). I tillegg vil den få utstyr som elektrisk justerbare og innklappbare speil med automatisk avblending og minnefunksjon, regnsensor, stor kjørecomputer, innvendig LED-lys med ti forskjellige fargevalg og alcantara sidepaneler.

Fire motoralternativer
KODIAQ SPORTLINE vil leveres med fire forskjellige motorer – to bensin- og to dieselmotorer. Bensinmotorene som leveres er 1,4 TSI som yter 150 hestekrefter og 2,0 TSI som yter 180 hestekrefter. Dieselmotorene er begge 2,0 TDI-motorer, og de yter 150 eller 190 hestekrefter.

Alle motoralternativene leveres i kombinasjon med 4x4 firehjulsdrift. 4x4 kan også leveres i kombinasjon med DSG automatgir. Systemet fungerer ved hjelp av en elektronisk styrt flerplateclutch som er plassert rett i forkant av den bakre differensialen. Denne sørger for at firehjulsdriftsystemet virker intelligent og raskt, og elektronikken kalkulerer konstant hvor mye krefter som bør distribueres til bakakselen. Ved normale kjøreforhold og lett last vil mesteparten av kreftene sendes til forhjulene for å spare drivstoff.

En rekke assistentsystemer
Også når det kommer til førerassistentsystemer er det flere nyheter på KODIAQ. Én av nyhetene på førerstøttesiden er Trailer Assist. Dette gjør at bilen tar over styringen når man rygger sakte med en tilhenger. Manøvreringsassistenten vil også bremse når den oppdager en hindring bak bilen.

En annen nyhet i ŠKODA-sammenheng er det såkalte Area View-systemet. Ved hjelp av kameraer foran, bak og i speilene, gir det deg mulighet til å få komplett oversikt over hva som befinner seg rundt bilen. Ved å ta i bruk det virtuelle ovenfra-og-ned-bildet får du full oversikt i uoversiktlige situasjoner og i terrenget. KODIAQ leveres også med Front Assist med nødbremsassistent som standard samt med mulighet for utstyr som Adaptiv Cruise Control, Lane Assist og Blindsoneovervåkning.

KODIAQ SPORTLINE vises på Geneve-utstillingen i mars . Produksjonsstart vil være i medio November, og de første bilene forventes til Norge mot slutten av 2017. Prisene er i skrivende stund ikke klare.

- ŠKODA har de siste årene utvidet sitt utvalg av SPORTLINE-modeller, og mange kunder setter pris på å kunne velge modeller med et litt sportsligere tilsnitt, avslutter Haugen.

ŠKODA KODIAQ SPORTLINE
ŠKODA KODIAQ SPORTLINE
ŠKODA KODIAQ SPORTLINE
ŠKODA KODIAQ SPORTLINE