Harald A. Møller AS velger Dentsu Aegis

Fra venstre: Pelle Stensson (leder Dentsu Aegis Byrågruppe Norge), Ulf Tore Hekneby (leder Harald A. Møller)
Fra venstre: Pelle Stensson (leder Dentsu Aegis Byrågruppe Norge), Ulf Tore Hekneby (leder Harald A. Møller)

Etter en omfattende byråkonkurranse har Harald A. Møller AS valgt Dentsu Aegis som ny strategisk samarbeidspartner for markedsinvesteringer.

– Vår ambisjon er å sette ytterligere fart på teknologiskiftet og digitaliseringen i bransjen vår. Dentsu Aegis blir en viktig partner i dette arbeidet og vi ser på dem som en optimal partner i møte med en spennende og utfordrende fremtid, sier Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør i Harald A. Møller AS, om valget.

Harald A. Møller AS er Norges største bilimportør, med merker som Volkswagen, Audi, ŠKODA og Volkswagen Nyttekjøretøy i porteføljen. Alle bilmerker med store ambisjoner knyttet til elektrifiseringen av bilbransjen. Alle merkene ligger dessuten langt fremme med teknologi som åpner for nye sømløse måter å kjøpe, eie, bruke og dele biler på. Dentsu Aegis blir nå Harald A. Møller AS sin partner i det videre arbeidet med å synliggjøre merkevarer, produkter og tjenester i en bransje som opplever rask utvikling

– At Norges ledende bilimportør velger Dentsu Aegis er vi veldig stolte av. Å få lov til å jobbe med konkurransekraften til så sterke merkevarer i et tøft og konkurranseutsatt marked i endring gleder vi oss virkelig til, sier Pelle Stensson, leder for Dentsu Aegis’ byråvirksomhet i Norge.

Dentsu Aegis, med byråene CARAT og RED dentsu X i førersetet, vant den omfattende byråkonkurransen i møte med flere andre sterke byråkonstellasjoner. Dentsu Aegis-eide CARAT og RED dentsu X kommer nå til å fordele bilmerkene Volkswagen, Audi, ŠKODA og Volkswagen Nyttekjøretøy jevnt mellom seg. I tillegg blir Dentsus spesialistavdelinger innenfor innsikt, data, martech og datadrevne kjøp tungt involvert i arbeidet på tvers av merkene.

– Den raske takten for digitalisering og fremveksten av delingsøkonomien åpner nye og spennende muligheter for hele bilbransjen. Sammen med Dentsu Aegis skal vi bidra til å enda hurtigere drive frem endringer og synliggjøre lav- og nullutslippsteknologi i møte med markedet, sier Hekneby.

Utfallet av byråkonkurransen som nå er gjennomført innebærer at Harald A. Møller AS ikke forlenger samarbeidet med Mediacom/Group M. Når ansvaret for markedsinvesteringer nå flyttes til Dentsu Aegis, benytter Hekneby anledningen til å takke tidligere samarbeidspartnere for den innsatsen som er lagt ned de siste årene.

– Vi har gjennom flere år jobbet godt sammen med Mediacom. Samarbeidet har ført til gode resultater og har bidratt til den sterke posisjonen vi har. Vi må få takke Mediacom og alle deres dyktige og engasjerte medarbeidere for det arbeidet de har lagt ned gjennom flere år, sier Hekneby.

Samarbeidet mellom Dentsu Aegis og Harald A. Møller AS trer i kraft fra 1. januar 2020. Dentsu Aegis’ tilnærming til oppgaven og den store bredden i deres byrågruppering ble toneangivende for valget Harald A. Møller AS nå har foretatt.

– Oppkjøpet av Red Gruppen var viktig for å bli en enda bedre løsning for våre kunder. Da er det ekstra hyggelig når store annonsører ser verdien av dette. Vi jobber hardt med å utvikle oss innenfor områder som kan hjelpe både eksisterende og nye kunder med å styrke sin konkurransekraft inn i fremtiden. Her står vår kompetanse innen strategi, innsamling og bruk av data og markedsteknologi helt sentralt, sier Stensson fra Dentsu Aegis.