Martine BehrensLeder Produkt og Produksjon, Volkswagen Personbil, Harald A. Møller AS

Min reise fra første dag i Harald A. Møller AS som nyutdannet 21-åring, til leder av Produkt og Produksjonsavdelingen i Volkswagen.

Jeg har alltid vært fascinert av bilbransjen. Biler er i utgangspunktet et fremkomstmiddel som skal frakte oss fra A til B, men for meg handler det om så mye mer enn det! Det er mange ulike grunner til at bilkundene velger nettopp den bilmodellen som de gjør; enten det er basert på rasjonelle eller emosjonelle vurderinger, om man ønsker å identifisere seg med en merkevare, ønsker et spesielt produkt eller har en relasjon til en selger/forhandler/ambassadør. Et utallig antall leverandører og modeller, tøff konkurranse, behov for differensiering og nytenking, et offensivt teknologikappløp og en stor digital satsning, er noen av stikkordene som gjør denne bransjen i mine øyne utrolig interessant.

Jeg ble født i Oslo, har bodd fire år i Hamburg i løpet av min oppvekst og flyttet med min familie til Røyken da jeg var åtte år. Etter avsluttet videregående skole flyttet jeg tilbake til Oslo og begynte på BI hvor jeg tok en Bachelorgrad i Internasjonal Markedsføring og Business med et år i alpebyen Grenoble i Frankrike.

Etter studiene var det tid for et nytt veiskille og blant flere søknader endte jeg opp med å sende en åpen søknad til MøllerGruppen. Jeg var så heldig at jeg fikk svar om at det var et ledig vikariat som Business Management-konsulent. Jeg søkte og fikk jobben og var strålende fornøyd med å få begynne i et solid, familieeid selskap, med gode grunnverdier som jobbet med spennende merkevarer i en interessant bransje. Det var perfekt for meg og helt i tråd med hva som stod øverst på min ønskeliste etter studiene! Ikke visste jeg da jeg vokste opp at jeg skulle få jobbe med produkter som jeg hadde et helt spesielt forhold til i min barndom (eksempelvis familiens vinrøde Golf II Cab Karmann fra 1988). Planen min var å fullføre et års vikariat i Harald A. Møller AS før jeg ønsket å studere mer, men i skrivende stund (snart åtte år senere), jobber jeg fremdeles i selskapet. For hestejenta fra Røyken var det hestekrefter karrieren skulle handle om!

Jobben som Business Management-konsulent i avdelingen Kjedeutvikling var en spennende og lærerik stilling for meg. Jeg er fremdeles takknemlig for at Møller tok sjansen på den nyutdannede jenta på 21 år som kom rett fra skolebenken (uten annen jobberfaring enn pizzabaker, ridelærer og diverse sommerjobber), og de lot meg lære, få være nysgjerrig og vokse i rollen. Jobben som BM-konsulent gikk hovedsakelig ut på analyse og rapportering av forhandlernes økonomiske resultater, og gjennom ulike oppgaver fikk jeg bli bedre kjent med alle fire merker på huset, både salgs- og serviceavdelingene, og jeg fikk lære mer om forhandlerdrift. Jeg husker spesielt godt da jeg ble utplassert i to uker hos Møller Bil Asker og Bærum for å følge og bli kjent med flere kollegaer for å bedre lære å kjenne en forhandler – en veldig nyttig og relasjonsbyggende erfaring! Jeg jobbet i denne stillingen i tre år før jeg fikk tilbud om en ny stilling som leder for Logistikk og Volumplanlegging i Volkswagen Personbil-avdelingen som jeg ydmykt takket ja til. 

Overgangen til ny stilling var stor for meg. Volkswagen Personbil-avdelingen er en proff avdeling med et sterkt team som jeg har stor respekt for. Dette ga meg en helt ny motivasjon! Tempoet er høyt, arbeidsmengden er stor, kontakten med fabrikken og forhandlerne er tett og alle jobber hardt mot et tydelig og felles mål. Dette opplever jeg som utrolig inspirerende! I denne jobben fikk jeg komme mye nærmere oppturene og nedturene (gjerne basert på salg og resultater), og jeg forstod i større grad hvor avhengige vi er av hverandre for å kunne oppnå de resultatene som vi ønsker. Jeg fikk også mulighet til å delta på et Leder-Kandidats Program (LKP) i denne perioden som jeg lærte mye av. I løpet av disse årene vokste det frem mye i meg som jeg er svært opptatt av i dag; jeg lærte betydningen av team, samhold, relasjonsbygging, viktigheten av tilbakemeldinger, forventningsavklaringer, takhøyde og markeringer av resultater etter hardt utført arbeid. 

Jeg glemmer aldri et råd jeg fikk av en god kollega i denne overgangsfasen som jeg har tatt med meg videre i livet: «Husk alltid å være deg selv, vær tro mot dine verdier og lytt til magefølelsen!». En stolthet rundt merkevaren Volkswagen vokste også mer og mer i meg, og jeg husker spesielt godt en episode som jeg vil trekke frem. En helg fikk jeg låne med meg en Golf GTI hjem til Røyken og jeg vil aldri glemme øyeblikket da min bestemor på over 80 år inspiserer bilen, lener seg frem for å se på hjulene og kommenterer; «Så flott det var med rød farge på de bremsene, da!». Dette gjorde meg både rørt og stolt! (En Golf GTI har røde bremsekalippere, som gjør at den skiller seg fra en "vanlig" Golf. Det la bestemor merke til).

Etter fire innholdsrike, interessante og morsomme år med ansvar for volumplanlegging og logistikk, fikk jeg i juni 2017 tilbud om en ny jobb som avdelingsleder Produkt & Produksjon i Volkswagen-avdelingen. Denne stillingen var nyopprettet da to avdelinger ble slått sammen og inneholdt både et større lederansvar og nye spennende oppgaver. Jeg trives svært godt! Jeg får jobbe tett sammen med et meget dyktig team som inspirerer meg, jeg lærer nye ting hver eneste dag og vi er opptatt av godt samhold og samarbeid. Vi har det gøy og det sørger for at vi møter utfordringene i hverdagen på en god måte. Samtidig er jeg ydmyk for oppgaven som vi har blitt tildelt: å forvalte Norges mest populære bilmodeller og sørge for at vår modellportefølje er så attraktiv som mulig til enhver tid – det er utfordrende og vanvittig gøy!

Jeg har alltid vært nysgjerrig, positiv, ambisiøs og hardtarbeidende. Min innstilling til karrierevalg har vært basert på de dørene som har åpnet seg og jeg har grepet de mulighetene som jeg har fått (som jeg har følt har vært riktig for meg). Jeg har ikke konsentrert meg om mitt eventuelle neste karriereskritt, men har vurdert utfordringene og utviklingsmulighetene når de har dukket opp. Jeg har opplevd en spennende reise basert på de jobbene som jeg har hatt og alle menneskene som jeg har fått jobbe sammen med. Etter mine snart åtte år i Møller sitter jeg igjen med en fascinasjon og en dyp respekt for samspillet mellom fabrikk, importør og forhandler, og jeg ser hvor viktig dette er for å skape felles resultater. Alt handler om å spille på lag og gjøre hverandre gode. Får vi til dette, har organisasjonen en unik kraft som det er helt spesielt å være en del av.